päivien avaus / infotilaisuus

Keskiviikko 10.11. klo 8.30-8.45

Puheenjohtajan tervehdys
Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, LT Anna-Maija Vallittu
ProspectumLive -tapahtuma-alustan esittely

OHEISLUENNOT

Kaikki lääkkeenmääräämisoikeuden omaavat lääkärit, 4.-6. vuosikurssin lääketieteen opiskelijat ja muut alan ammattilaiset ovat tervetulleita osallistumaan maksutta oheisluennoille, vaikka eivät osallistuisikaan maksullisille kursseille.

>> Ilmoittautumalla pelkästään näyttelyyn pääset osallistumaan myös oheisluennoille

 

KESKIVIIKKO 10.11. klo 12.15–12.55 ensiesitys + chat

  • oheisluentotilaisuuden kesto max 40 min
  • oheisluentotallenteet ovat osallistujien katsottavissa 30.11.2021 asti tapahtuma-alustalla


Urologinen potilas yleislääkärin vastaanotolla
Dosentti, ylilääkäri Mika Matikainen, HUS

 

SGLT2-estäjät sydämen vajaatoiminnan hoidossa, mitä tiedämme?
Dosentti, ylilääkäri Heikki Ukkonen, Tyks sydänkeskus


Miten kohtaan ja hoidan lihavan potilaan?
LT, sisätautien ja endokrinologian erikoislääkäri Minna Soinio, Tyks Medisiininen toimialue/endokrinologia


TORSTAI 11.11. klo 12.15–12.55 ensiesitys + chat

  • oheisluentotilaisuuden kesto max 40 min
  • oheisluentotallenteet ovat osallistujien katsottavissa 30.11.2021 asti tapahtuma-alustalla

GLP-1-reseptoriagonistit tyypin 2 diabeteksen hoidossa
Yleislääketieteen erikoislääkäri, diabetologi Petri Kaipiainen, Kaarinan kaupunki

Ilmoittaudu näyttelyvieraaksi >>

LÄÄKETIETEELLINEN NÄYTTELY

Kaikki lääkärit, 4.-6. vuosikurssin lääketieteen opiskelijat ja lääkkeenmääräämisoikeuden omaavat alan ammattilaiset ovat tervetulleita tutustumaan näyttelyyn, vaikka eivät osallistuisikaan maksullisille kursseille. Näyttelyyn osallistuminen on maksutonta, mutta vaatii ilmoittautumisen.

HUOM. Näyttelyyn osallistujalla on mahdollisuus ostaa Saikkua, kiitos! -esitykseen streamlippu 10 € hintaan.

Netti-ilmoittautuminen alkaa maanantaina 16.8.2021. Pääsylinkki lähetetään ennen tapahtumaviikkoa (vko 45) ilmoittautuneille sähköpostiin 1-2 päivää ennen tapahtumaa. Tapahtuman aikana voit ilmoittautua edelleen, 11.11.2021 iltapäiväluentojen alkamiseen asti. Huomaathan kuitenkin, että ilmoittautumisen ja pääsylinkin saamisen välissä on pieni viive.

Näyttelyn aukioloajat:
Keskiviikkona 10.11. klo 8.30–17.00
Torstaina 11.11. klo 8.30–17.00

Näytteilleasettajat ovat tavattavissa osastoilla varsinaiseen tapahtuma-aikaan 10.-11.11.2021. Virtuaalinäyttely pidetään auki myös tapahtuman jälkeen 30.11.2021 asti, jotta osallistujilla on runsaasti aikaa tutustua osastojen tarjontaan.

HUOM! Tutustumalla virtuaalinäyttelyyn voit voittaa unelmien hemmotteluloman Haikon kartanomiljöössä ja hemmottelevassa kylpylässä. Arvomme yhden minilomalahjakortin molempina näyttelypäivinä. Lahjakorttiin sisältyy kahden yön majoitus kahdelle hengelle Haikon Kylpylähotellin Deluxe-huoneessa, tunnetusti runsas aamiainen, ilmainen pysäköinti sekä sisäänpääsy kylpylään ja kuntosalille. Ilmakuvaa Haikon kartanosta!

Lisäksi arvomme molempina näyttelypäivinä Museokortteja vuodeksi sekä 2-päivän osallistumisia Turun Lääketiedepäiville 2022!

Ilmoittaudu näyttelyvieraaksi >>

Näytteilleasettajat 2021

*reseptilääkkeenmääräämisalue

Pääyhteistyökumppani:
Orion Pharma *

Muut näytteilleasettajat:
ArcDia International Oy
Bayer Oy *
Boehringer Ingelheim *
Bristol Myers Squibb ja Pfizer Allianssi *
Chiesi *
Coronaria – tule meille lääkäriksi!
DUODECIM
Esperi Terveyspalvelut
GSK *
Oy H. Lundbeck Ab *
Lääkärikeskus Aava
Lääkäriliitto
MediApu
Medimanageri
Medipulssi
Mehiläinen Oy
Merck
Novo Nordisk *
Orion ja John Nurmisen Säätiö
Pihlajalinna
Terveystalo
YTHS

Tilanne 29.10.2021 / muutokset mahdollisia

Saikkua, kiitos! -streamesitys

Keskiviikkona 10.11. klo 18.00-20.00
Esityksen kesto: 2 h, sis. väliaika. Tallenne katsottavissa streamesityksen jälkeen tapahtuma-alustalla 30.11.2021 asti.

HUOM! Osallistumismaksuun (160 €) sisältyy Saikkua, kiitos! -esityksen osa 3 stream-lipun. Muut voivat ostaa 10 €:n hintaan esityksen streamlipun samoin katseluoikeuksin kuin osallistumismaksun maksaneet alla olevasta linkistä.

Suomalainen terveydenhuolto lääkäreineen ja potilaineen on aiheena todellinen runsaudensarvi, josta riittää yhä uutta kerrottavaa ja naurut kirvoittavaa huumoria – ja nyt jos koskaan tekee hyvää saada nauraa kaikelle tälle! Niinpä Saikkua, kiitos! ja Lisää saikkua, kiitos! -menestysesitykset saavat kaivatun jatko-osan: Saikkua, kiitos! OSA 3.

Sama tuttu hulvaton työryhmä jatkaa kaikille suomalaisille samaistuttavien aiheiden käsittelyä hervottoman sketsihuumorin keinoin. Esityksessä tullaan puhumaan huumorin kautta aika karmivistakin asioista, sellaisista, jotka eivät ole normaalisti naurun asioita. Varoituksena, että häveliäämpiä katsojia voi aavistuksen verran kuumottaa korvia esityksessä ajoittain käytetty roisi huumori ja rivo kielenkäyttö. Otto Kanervan ohjaamaa esitystä täydentää oivallisesti itsensä Ismo Leikolan kirjoittamat laulut, joita loistavat näyttelijät Mikko Kivinen, Ville Keskilä ja Kalle Pylvänäinen tulkitsevat antaumuksella.

Kirjoittajat Ismo Leikola ja Kalle Pylvänäinen
Näyttelijät: Mikko Kivinen, Ville Keskilä  ja Kalle Pylvänäinen
Ohjaus: Otto Kanerva
Tuotanto: Iltama Oy

Osta Saikkua, kiitos! -streamlippu >>

Taukojumppaa á la PNK

Istutko juuri nyt? Olisiko tauko paikallaan?
Nouse, ojenna kädet ylös, hengitä syvään – ja huomaa ero!

Tutkimusten mukaan pitkäkestoinen istuminen on haitallista terveydelle eikä vapaa-ajan liikkuminenkaan aina kompensoi kaikkia haittoja. Paikallaan olon tauottaminen ja istumisen vähentäminen tuo terveyshyötyjä kaiken kuntoisille ja ikäisille. Myös opiskelu- ja työvireys paranevat, kun muistat pitää taukoja istumisesta ja vaihdella välillä asentoa.

Turun Lääketiedepäivillä pääset luentojen väleissä vetreyttämään kehoa ja mieltä, kun Paavo Nurmi -keskuksen koordinaattori, liikunnanohjaaja Sini Kokkala ohjaa lyhyttä ja simppeliä taukojumppaa. Nappaa vinkit talteen ja ota tauko tavaksi:)

Paavo Nurmi -keskus on Turun yliopiston yhteydessä toimiva liikuntalääketieteen keskus. Asiantuntijayksikkö tutkii, kouluttaa ja jakaa tietoa liikuntaan, terveyteen ja hyvinvointiin liittyen. www.pnk.fi #paavonurmikeskus